Кухарі-кондитери отримали дипломи
Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Сучасний великий досвід обробки харчових продуктів і приготування із них страв накопичувався протягом багатьох віків. Смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Сьогодні майстри сковорідок і каструль затребувані на ринку праці, як ніхто інший.
Сучасний кухар – це одночасно художник, дієтолог, психолог і навіть чарівник. Він повинен володіти тонким смаковим відчуттям та добре розвиненим почуттям міри, бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір. Зі звичайних продуктів, застосовуючи свою фантазію та поєднуючи чотири основних смаки (солодкий, кислий, солоний та гіркий), кухар має створювати справжні шедеври кулінарної майстерності. А винахідливість, тонкий естетичний та художній смак, знання законів поєднання кольорів і форми продуктів будуть допомагати йому витончено, оригінально й неповторно оформити страву.
Головними особистими рисами кухаря повинні бути добросовісність, охайність, винахідливість, ввічливість, відповідальність. Саме ці якості формувалися протягом трьох років навчання у випускників ДПТНЗ «Сватівський професійний аграрний ліцей» групи № 46 за професією «Кухар. Кондитер». Святково та офіційно, з почуттям смутку пройшло вручення дипломів. На святі були присутні заступник директора з НВР Зуб І.М., соціальний працівник Талдонова М.В., керівники групи: майстер в/н Кметь С.М., класний керівник Книш Т.В., які вручили випускникам дипломи, грамоти, подарунки і побажали високих досягнень, великих звершень, визнання талантів, польоту фантазії і творчого натхнення на гастрономічному терені, гідно тримати почесне звання «Кухар. Кондитер».